Espoosta Karijoelle

Espoosta Karijoelle

Nina muutti miehensä ja koiransa kanssa Karijoelle viime syksynä Espoosta. Siellä he olivat asuneet useita vuosia viihtyisällä, ja jopa melko harvinaisella, metsän ympäröimällä asuinalueella. Nina on asunut pääosan elämästään kaupungissa, mutta hän on kuitenkin aina halunnut muuttaa maaseudulle.

Kuvassa mies ja nainen

Maallemuuttohalu juontaa juurensa jo Ninan lapsuudesta. Hänen ollessaan 11-vuotias perhe muutti muutamaksi vuodeksi Espoosta Kainuuseen – Kainuun prikaatiin, koska perheen isä oli puolustusvoimien upseeri. Kainuun prikaatissa oli paljon hevosia ja siellä Nina sai tutustua hevosiin ja ratsastaa ensimmäistä kertaa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Hevoset ovat olleet tärkeä osa Ninan elämää siitä lähtien – jopa niin suuresti, että hän otti oman hevosensa mukaan muuttaessaan Brysseliin työn perässä.

 

Voikin siis sanoa, että Ninan rakkaus maaseutua kohtaan syttyi Kainuussa ja erityisesti hevosten ansiosta.

 

Alun perin pariskunnan ajatuksena oli muuttaa eläköidyttyään Espanjaan tai Ranskaan, jossa Nina on aiemmin asunut useita vuosia. Vuoden 2018 ”intiaanikesä” kuitenkin muutti muun muassa astmaa sairastavan Ninan mielen. Kuuma ilmanala ei ollutkaan hänelle hyväksi. Hyvin lämpimän suomalaisen kesän jälkeen pariskunta alkoikin etsiä kotia Suomesta, joka täyttäisi heidän kotitalolleen ja asuinpaikalleen asettamat toiveet. Tärkeintä olikin löytää juuri ”se oikea” talo.

 

 

Potentiaalisia taloja löytyikin ympäri Suomea. Esiin nousi myös Karijoella sijaitseva, ja kriteerit lähes täyttävä talo. Nina oli aluksi sitä mieltä, että talossa olisi liikaa remontoitavaa. Kuitenkin Ninan puoliso ihastui taloon sen esittelykuvat nähtyään ja sai myös Ninan katsomaan taloa uusin silmin.

kuvassa kodinhoitohuone
kuvassa kodinhoitohuone

Talosta löytyikin tarkemman tarkastelun jälkeen niin paljon hyviä puolia, muun muassa uima-allas sekä iso piha nurmialueineen, jossa perheen koiran olisi hyvä temmeltää ja juoksennella vapaana.

Niinpä pariskunta matkasikin Karijoelle tutustumaan taloon tarkemmin. Reissun lopputulema oli, että he päättivät ostaa talon itselleen aivan vieraalta paikkakunnalta – vailla mitään siteitä tai tuttuja ihmisiä. He tuumivatkin, että kyllä ihmisiin tutustuu aikanaan.

Kuvassa sisäuima-allas
kuvaassa laaja nurmialue ja koira

Ninan perheen perusasuinpaikka on ollut aina Espoo, joten Nina on nähnyt ja kokenut Espoon muutoksen. Pellot ja metsät ovat lähes hävinneet korkeiden kerrostalorakennusten tieltä, joita rakennetaan aivan vieri viereen. Myös alueen turvallisuustilanne on muuttunut Ninan mielestä huomattavasti huonompaan suuntaan.


Ninan kertoman mukaan moni hänen ystävänsä suunnittelee eläkkeelle jäätyään muuttoa maaseudulle. Oman kokemuksensa perusteella hän kertookin suosittelevansa todella paljon muuttoa maalle myös ystävilleen. Oma vahva kokemus elämänlaadun parantumisesta muuton myötä sekä myös asuntojen huomattavasti halvempi hinta maaseudulla ovat hänen mielestään tekijöitä, jotka puhuvat vahvasti maaseudulle muuton puolesta. Nina kertoo myös etäyhteyksien toimivan hyvin, joten muuttoa vaikkapa Karijoelle hän suosittelee henkilöille, jotka työtään etänä voivat tehdä.

 

Nina kertoo Karijoelle muuton olleen hyvä ratkaisu ja toteaakin, että ”Karijoella on ihanan rauhallista, hiljaista ja todellakin kaunista”. Hän kokee elämänlaatunsa parantuneen muuton myötä – hän tuntee olonsa hyväksi ja rauhalliseksi ja kokee stressin hävinneen.

kuvassa nurmialue

Niin moni suomalainen haaveilee maallemuutosta. Haaveet ovat ihania, toteaa Nina. Hän kannustaakin ihmisiä oikeasti tekemään haaveista totta – heti sen ollessa mahdollista eikä ”sitten joskus”.

 

 

Meillä jokaisella on kuitenkin vain tämä yksi elämä!

 

Niinan Top 3 Karijoella asumisessa:
1. Ihana talo ja pihapiiri
2. Rauhallisuus, hiljaisuus ja turvallisuus
3. Ihmisten ystävällisyys