Etelä-Pohjanmaan hauskin paikannimi on valittu!

Etelä-Pohjanmaalla on tunnetusti reilusti erilaisia paikannimiä, jotka saattavat aiheuttaa pieniä naurunpyrähdyksiä tai vähän suurempiakin hepuleita, kun kyseiset paikannimet tulevat vastaan kartalla tai tienviitoissa. Osa näistä huvittavista paikannimistä on suhteellisen tunnettuja, jopa klassikoiksi tituleerattavia paikannimiä, mutta Landemia-tiimi oli aivan varma, että hauskojen paikannimien joukossa on myös piileviä helmiä.

 

Landemia halusi selvittää, mikä on eteläpohjalaisten mielestä näistä kaikista epäkorrekteista tai muuten hauskoista paikannimistä se kaikista hauskin. Maaliskuun alussa starttasikin Landemian Facebookissa ja Instagramissa kampanja, jonka aikana eteläpohjalaisia somekäyttäjiä pyydettiin ilmiantamaan omasta mielestään hauskin paikannimi lähistöllä. Keskustelu vietiin myös eteläpohjalaisten kuntien puskaradioryhmiin Facebookissa, joissa keskustelu kävikin kuumana ja paikannimiä ehdoteltiin ristiin ja rastiin. Mukaan ilmoitettiinkin jopa yli sata eri paikannimeä ympäri Etelä-Pohjanmaata!

 

Koska ehdotuksia tuli valtavasti, rakensimme mukaan ilmoitetuista paikannimistä kattavan listauksen, johon pyrimme saamaan mukaan kaikki Landemian omissa somekanavissa tai puskaradioissa äänestykseen ilmoitetut paikannimet. Äänestys alkoi 15.3. ja päättyi perjantaina 24.3., jolloin lähes 380 henkilöä oli osallistunut hauskimman eteläpohjalaisen paikannimen valintaan! Äänet jakautuivat melko tasaisesti, ja kilpailua podiumin korkeimmasta korokkeesta käytiin kiivaasti. Kuitenkin yksi paikannimi erottui edukseen ja repi suhteellisen selkeän kaulan muihin paikannimiin.

 

Arvovaltainen someraati päätti, että hauskin paikannimi Etelä-Pohjanmaalla on Mulkkujenväli Kuortaneella! Mulkkujenväli sai äänestyksessä 29 ääntä. Onnittelut! Toiseksi kiri Soinissa sijaitseva Reikäpersekangas 26 äänellä ja kolmanneksi sijoittui Möykky Isojoelta 25 äänellä. Alla on listaus kymmenestä kärkeen sijoittuneesta paikannimestä ja bonuksena myös jaettu 11. sija.

 

  1. Mulkkujenväli, 29 ääntä
  2. Reikäpersekangas, 26 ääntä
  3. Möykky, 25 ääntä
  4. Kuolema ja Surenvitunloukko, 19 ääntä
  5. Horo, 16 ääntä
  6. Kusikivi, 14 ääntä
  7. Mulkkujärvi, 13 ääntä
  8. Liipantönkkä ja Tussukallio, 10 ääntä
  9. Mulukunpussintie ja Mörköperä, 9 ääntä

Kiitos kaikille paikannimiä ehdottaneille sekä hupaisinta paikannimeä äänestäneille!