Järjestömarkkinat

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisivat toukokuussa 2019 kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtumaa ja tapahtumat jatkuvat jälleen vuonna 2021 – lue lisää tapahtumasivulta artikkelin lopun painikkeesta.

Järjestömarkkinat-kierroksella kerromme järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä. Tempausten järjestelyihin osallistui vuonna 2019 yli 300 yhdistystä, yhteisöä ja  järjestöä niin paikallis- kuin maakuntatasoltakin. Toivottavasti tahti säilyy samana jatkossakin.

 

Yhdistysrekisterin mukaan Etelä-Pohjanmaalla on kaikkiaan 3 945 järjestöä ja yhdistystä. Lähes jokainen maakunnan asukas on jäsenenä vähintään yhdessä yhdistyksessä tai on muutoin mukana järjestöjen tarjoamassa toiminnassa. Siksi järjestötoiminta on maakunnan jokaista asukasta varten #muavarten.

 

Järjestöt ovat mukana maakunnan asukkaiden arjessa monella tapaa: ne antavat tukea ja neuvontaa, vertaisuutta, yhdessä olemista ja tekemistä – yhteisöllisyyttä ja osallisuutta! Järjestöt ja yhdistykset tuottavat myös palveluja ja ylläpitävät monenlaisen toiminnan puitteita tarjoamalla tiloja ja toimintaa.