Landettaja – yhtä juhlaa Etelä-Pohjanmaalla 

Landettaja – yhtä juhlaa Etelä-Pohjanmaalla

Heips kaikille lukijoille taas! Viime postauksesta onkin jo aikaa, mutta sille on tosi luonnollinen selitys. Mä jouduin nimittäin tekemään aika paljon muita työjuttuja tuossa talvella tai alkukeväästä. Mutta! Oon keväämmällä viettänyt aika paljon aikaa Etelä-Pohjanmaalla Landemian mysteerin perässä. Kevään aikana Landemian mysteeri on selvinnyt aika vähän, mutta mulle on selvinnyt aika monta muuta asiaa eteläpohjalaisista juhlista ja perinteistä. Landemiastakin on toki selvinnyt sen verran, että se on hanke, mutta mä uskon, että siihen liittyy jotain muutakin. 

 

 

Kuvassa pajunkissoja

Vietin muuten myös pääsiäisen ja vapun EP:llä. Mä odotin sinne mun söpöön pieneen vuokramökkiin palmusunnuntaina virpojia, mutta eihän mun luona käynyt ketään. Harmistuin sit siitä ja söin kaikki ne suklaat, jotka olin ostanut virpojille. Noh, ei mennyt oikein putkeen… Nimittäin ne virpojat tuli sitten lankalauantaina! Ja niitä lapsia tuli oikeesti paljon käymään! Oli vähän noloa olla se täti, joka antaa jotain mandariineja tai purkkaa palkaksi.  

Mun postilaatikkoon tuli myös tiedote pääsiäiskokosta. Olin ihan ihmeissäni, koska kokkojahan poltetaan vasta juhannuksena! Googletin ihmeissäni eteläpohjalaisen pääsiäisen viettoa, ja sieltähän paljastui, että Etelä-Pohjanmaalla kokkoja poltetaan perinteisesti pääsiäisenä. Kävin sitten siellä kylän kokolla, ja olihan se tosi kiva tapahtuma. Samalla googlauksella löytyi myös tieto siitä, että muusta Suomesta poiketen eteläpohjalaiset virpovat vasta lankalauantaina. 

Kuvassa pääsiäiskokko
Kuvassa simaa

Tosiaan se vappukin vierähti Etelä-Pohjanmaalla. Ylioppilaslakki tosin unohtui pääkaupunkiseudulle, niin en sit viitsinyt lähtee mihinkään vappubileisiin. Tietty varmasti suurimmat juhlat vappuna onkin opiskelijakaupungeissa. Kuitenkin juhlistin vappua ja tein ekaa kertaa ihan itse simaa ja munkkeja yhden kyläläisen antamalla ohjeella, enkä enää koskaan osta valmista simaa!   

Mulla oli tosiaan aivan ihana pieni talo vuokralla yhdestä pienehköstä kylästä, ja siis ihmettelin, että miten mut otettiin niin kivasti vastaan kylälle, vaikka olin vaan muutaman viikon vuokralla siellä. Kyläläiset oli esimerkiks kuullu, että muutan vähäksi aikaa kylälle, ja samana päivänä, kun toin mun kamoja kämpälle, ne toi mulle kukkia ja suklaalevyn ja kävi toivottamassa mut tervetulleeksi kylään. Olin niin otettu, että mut huomioitiin noin ihanasti. ❤️

 

Oon oikeesti vakavasti alkanut miettimään, että pitäiskö muuttaa koko kesäksi Etelä-Pohjanmaalle. Vaikka tuohon samaan kylään, ja samaan taloon vähän pidemmäksi aikaan. Voisin vaikka perustaa etäkonttorin johonkin huoneeseen. Kesällä toi vois olla vielä upeempi paikka kuin mitä se oli keväällä!  

Kuvassa tulppaaneja
Kuvassa pajunkissoja ja perhonen