Landettajan kesä

Moikka taas kaikille lukijoille! Kesästä ja kesälomasta on selvitty ja alkaa olla aika palata jälleen sorvin ääreen. Kesä on ollut aika hurjaa menoa, ja tanssilava jos toinenkin on tullut tutuksi. Niin, siis juhannustanssien jälkeenhän aloin oikeasti nauttimaan tanssimisesta ja tanssimusiikista sekä siitä tunnelmasta, mikä pienillä ja isommillakin tanssilavoilla on. Mä yllätyin siitä, miten hienoja tanssipaikkoja ihan eteläpohjalaisissa kylissäkin on! Upeat maisemat ja hyvä tunnelma, niistä on kunnon kesätanssit tehty!

Töiden tekemistä oon vältellyt ihan koko rahalla, eli Landemiaakaan en sen kummemmin ole tutkinut. Tosin, Landemialta en oo silti täysin välttynyt. Kesän mittaan Landemia on ollut alueen eri lehdissä ja vieläpä telkkarissakin! Entistä enemmän sana ”landemia” alkaa olla kaikkien huulilla. Kesän huilailun jälkeen oon taas täynnä virtaa, ja on oikeesti taas mukavaa tarttua työhön kiinni. Landemiaakin on taas helpompi tutkia, kun siitä alkaa pikkuhiljaa löytyä enemmän tietoa.

Viime blogissa kirjoitinkin, että olis huippua lähteä onkimaan. Tää suunnitelmahan vaati vaan jonkun kalakaverin, joka uskaltais laittaa madon koukkuun ja ottaa sen kalan pois koukusta. Ja arvatkaas mitä! Löysin yksistä heinäkuisista lavatansseista itselleni sen kalakaverin! Me alettiin vaan juttelemaan kesän tekemisistä ja juttu meni onkimiseen. Ääneen ajattelin vaan, että haluisin kaverin, jonka kanssa pääsisin onkimaan, ja tää mieshän lähti mun kaveriksi! Miten hyvä tuuri, että löytyi just tuolta tansseista noin kiva tyyppi!

Noh, parin päivän päästä mentiin ongelle, ja kalakaveri lupasi tuoda mukanaan kaikki tarvittavat varusteet – ja niin toikin! Onneksi, koska mun tietämyksellä onkimisesta olisin varmaan jättänyt jonkun olennaisen varusteen kauppaan. Tää mun uusi kaveri alkoi vähän rehvastella sen onkimistaidoilla. Ei olis ehkä kannattanut, koska meidän kalansaalis jäi suhteellisen pieneks. Mä sain yhden pienen ahvenen ja kalamies sai kaksi kiiskiä. Vai mitähän kaloja ne olikaan? Kuitenki sellasia pieniä ja limaisia. Ihan ei saatu kalakeittoa näistä eväistä, mutta käytiin sitten paikallisessa ravintolassa lohikeitolla, ja kalamies tarjosi keiton. Aika herrasmies tää kaveri…