Moikka taas kaikille lukijoille!

Viime postauksesta onkin jo vähän aikaa, mutta oon keskittynyt kesän aikana tutkimaan Landemiaa syvemmin ja samalla yritin vähän lomailla. Yhtäkkiä Landemia-hakusana on alkanut tuottaa lisää tuloksia, ja suuri osa hauista vie johonkin luontokuvaan Facebookissa tai Instagramissa. Mikähän juttu tää on?

Aika suuri osa mun keräämästä tiedosta on ihan huhupuhetta, jota oon kuullut mun tuttavilta tai joiltain muilta kontakteilta. Myös someja tutkimalla löytyi sellainen sivu kuin Landemia, ja siellä on aika paljon tällaista maallemuuttoon ja etätyöhön liittyvää asiaa. Mietin vaan, että mikä tarkoitus Landemia-somella oikeasti on… Yrittääkö ne lietsoa Landemiaa, vai onko se joku fanisivu?


Muutamat mun tuttujen tutut, jotka on käyneet Etelä-Pohjanmaalla viime aikoina, on kuulemma alkanu puhumaan yhtäkkiä mökin hankkimisesta Etelä-Pohjanmaalta tai jopa kokonaan muuttamisesta sinne! Siis mitä ihmettä? Ihan tyhjästä kaikille on tullut hirveä muuttohalu just Etelä-Pohjanmaalle. Miksi juuri sinne?

Okei, ehkä tämä asia selviäisi, jos lähtisin vaikka käymään itse eteläpohjalaisella maaseudulla. En ikinä oo käynyt Etelä-Pohjanmaalla tai edes lähellä sitä. Tai no onhan Tampere kai aika lähellä Etelä-Pohjanmaata. Eikä mulla oo kyllä ketään kaveria tai sukulaistakaan siellä päinkään. Yleensä en matkusta paljoa yksin, mutta nyt voisin rohkaista itseni ja lähteä vierailulle Etelä-Pohjanmaalle. Voisin käydä katsomassa, että minkälaista siellä ihan oikeesti on – onko siellä jotain paikkoja, johon mökin vois rakentaa, ja mikä tekee just Eteläpohjalaisesta maaseudusta niin hyvän paikan?


Ajattelin ottaa kuvahausta Etelä-Pohjanmaan kartan ja arpoa sieltä sopivan paikan aloittaa mun kierros. Toivottavasti siellä paikan päällä selviäis, miksi nämä mun tuttavien tuttavat haluaa muuttaa Etelä-Pohjanmaalle ja myös se, mikä ihme juttu Landemia on.