Pandemia-ajan paluumuuttaja

Pandemia-ajan paluumuuttaja

Soinilaislähtöinen Sari Erkkilä on asunut kauan pääkaupunkiseudulla. Hän lähti 18-vuotiaana Soinin Hautakylältä, ja omien sanojensa mukaan silloin hänellä oli kiire pois ­– nuorena Sari halusi kotiseudultansa tapahtumarikkaampaan ympäristöön. Hän perusti perheensä pääkaupunkiseudulle, työskenteli ja eli elämäänsä siellä. Sari kuitenkin ajatteli palaavansa takaisin kotiseudulleen vielä jonain päivänä. Se päivä koittikin noin 35 vuotta myöhemmin. 

 

Koronaviruspandemian myötä myös Sarin työpaikalla siirryttiin tekemään etätyötä. Etätyöjakson aikana hän tajusi, ettei ole riippuvainen mistään paikasta, vaan hän voi tehdä työtä paikasta riippumatta. Tällöin hän sai idean muutosta takaisin Soiniin. Etätyöskentely sopi oikein hyvin myös työnantajalle, joten Sari muutti takaisin kotipaikkakunnalleen. Hän tekee nykyisin töitä pääosin kotoa käsin. Silloin tällöin hän käy konttorilla Jyväskylässä, ja toisinaan reissaa myös Helsinkiin. Sarin toteaa etätyöskentelyn olleen hyvä järjestely, kun yhteydetkin toimivat aivan hyvin.

Soini täynnä yllätyksiä

Paluumuuttajana Sari yllättyi, kuinka vireää toimintaa Soinissa onkaan. Hän myös nauttii kunnan ja sen kylien yhteisöllisyydestä sekä yhdessä tekemisen meiningistä, jollaista ei hänen mukaansa kaupungissa ole. Sari kokee, että hänet on otettu hyvin vastaan. Hän on muun muassa päässyt mukaan jo Kukonkylän WhatsApp-ryhmään ja liittynyt myös Hautakylän omaan Facebook-ryhmään. Vanhoja tuttujakin näkee, ja heidän kanssaan on kiva jutella. Soiniin oli siis helppo palata, vaikka hän onkin asunut vuosia muualla.

Sari kuntoilemassa ulkokuntosalilla

Soinissa Sarin yllätti myös nuorten määrä. Hän toteaa, että pieneksi kunnaksi Soinissa on yllättävän paljon nuoria ja lapsiperheitä, jotka ovat päättäneet jäädä. Hänellä oli ollut mielikuva, että nuoret ovat muuttaneet Soinista työn perässä, ja vanhemmat ihmiset ovat jääneet kotikuntaansa. Tämä mielikuva osoittautui kuitenkin virheelliseksi. Sarin mukaan työpaikkoja ja mahdollisuuksia työllistyä kunnan sisällä on tarjolla yllättävän paljon. Hän hämmästeli myös, kuinka paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia kunnassa on. Kunnasta löytyy harrastusmahdollisuuksia aina laskettelurinteestä patikkareitteihin. Sarin iloiseksi yllätykseksi entinen ja nykyinen kotikunta Soini onkin vireä ja elinvoimainen kunta, jossa on hyvä asua ja elää.